13 فروردین 1404
logo

مرکز رشد فناوری سلامت

دانشگاه علوم پزشکی

  • تاریخ انتشار : 1403/12/26 - 13:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راه‌اندازی شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران

راه‌اندازی شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران گامی بلند برای توسعه خدمات نوین درمانی در ایران

شتابدهنده

راه‌اندازی شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران: گامی بلند برای توسعه خدمات نوین درمانی در ایران

قرارداد راه‌اندازی شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی در مرکز اقماری پژوهشکده گوارش و کبد مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضا رسید. این پروژه، که با هدف توسعه فناوری‌های پیشرفته زیست‌پزشکی و درمان بیماری‌های سخت و لاعلاج طراحی شده است، ایران را به یکی از پیشروان منطقه در حوزه ژن‌درمانی تبدیل خواهد کرد.

ژن‌درمانی یکی از مدرن‌ترین روش‌های درمانی است که با اصلاح ژن‌های معیوب یا فعال‌سازی ژن‌های غیرفعال، به درمان بیماری‌هایی می‌پردازد که تاکنون غیرقابل درمان محسوب می‌شدند. این فناوری، که در کشورهای پیشرفته جهان به سرعت در حال توسعه است، توانایی درمان بیماری‌هایی مانند سرطان، اختلالات ژنتیکی و بیماری‌های مزمن را دارد. ایران با سرمایه‌گذاری در این حوزه، می‌تواند جایگاه خود را به عنوان یکی از قطب‌های علمی منطقه تثبیت کند.

ایران پیش‌تر موفقیت‌هایی چشمگیر در زمینه سلول‌درمانی کسب کرده است و اکنون با ورود به عرصه ژن‌درمانی، گام مهمی برای ارتقای سطح علمی و فناوری کشور برداشته است. استفاده از روش‌های نوین مانند CAR-T سل‌ها برای درمان سرطان نشان‌دهنده توانمندی ایران در رقابت با کشورهای پیشرفته جهان است.

دکتر احمد‌بیگی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل شتابدهنده ژن‌درمانی اظهار کرد استقرار و فعالیت این شتابدهنده تخصصی ایران را به یکی از مراکز اصلی تولید محصولات ژن‌درمانی در منطقه تبدیل می‌کند. همچنین تولید محصولات پیشرفته امکان صادرات گسترده را فراهم کرده و ارزآوری قابل توجهی برای کشور خواهد داشت. در کنار این دستاوردهای مهم شرکت‌ها و هسته‌های فناور می‌توانند از زیرساخت‌ها و خدمات این سایت برای توسعه محصولات نوآورانه بهره ببرند، به گونه ای که  راه‌اندازی این سایت موجب جذب متخصصان و فناوران داخلی و کاهش مهاجرت نخبگان خواهد شد.

دکتر پورعباسی عضو هیأت علمی دانشگاه و رئیس مرکز رشد فناوری سلامت نیز معتقد است استقرار این زیرساخت فناوری شامل آزمایشگاهها و مجموعه اتاقهای تمیز، فرصت بی‌نظیری برای شرکت‌ها و هسته‌های فناور فراهم می‌کند تا با استفاده از زیرساخت‌ها و تجهیزات پیشرفته، محصولات خود را تولید کنند یا خدمات کنترل کیفی دریافت کنند. همچنین، فضای GMP ایجاد شده توسط شتاب‌دهنده امکان تجمیع دانش فنی و ارائه خدمات تخصصی را فراهم کرده و موجب رشد سریع‌تر این شرکت‌ها خواهد شد.

حضور شتابدهنده تخصصی ژن‌درمانی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران نه تنها جایگاه کشور را در عرصه جهانی ارتقا می‌دهد بلکه امید تازه‌ای برای بیماران مبتلا به بیماری‌های سخت فراهم می‌آورد.

 

  • کد خبر : 292698
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید