قمر مرکز رشد فناوری سلامت در بیمارستان شریعتی آغاز به کار کرد

همکاری مرکز تحقیقات جراحی‌های فک و صورت در بیمارستان شریعتی با مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شریعتی، مرکز تحقیقات جراحی‌های فک و صورت در بیمارستان شریعتی با انعقاد قراردادی به‌عنوان قمر مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه با این مرکز همکاری می‌کند.

دکتر محمد بیات رئیس مرکز تحقیقات جراحی‌های فک و صورت، دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۸ قرارداد همکاری این مرکز را با دکتر اکبر عبدالهی رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه امضا کرد. دکتر نغمه بهرامی عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی‌های فک و صورت، دکتر منظم رئیس دفتر ارتباط صنعت و دکتر فرنوش محمدی عضو گروه جراحی فک و صورت و فلوشیپ کرانیو فاشیال کودکان، دکتر زند وکیل مدیرعامل شرکت پیشگامان طب دیجیتال و برخی از اعضای هیئت‌علمی در جلسه امضای این قرارداد حضور داشتند.

در این جلسه دکتر بیات با اشاره به فعالیت‌های مرکز تحقیقات جراحی‌های فک و صورت گفت: این مرکز از سال ۸۸ شروع به کار کرد و از سال ۹۵ به‌صورت مستقل شد. برگزاری چندین کارگاه و سمینار و شرکت در سمپوزیوم بین‌المللی پزشکی بازساختی ازجمله فعالیت‌های علمی این مرکز است. دکتر بیات تولید ۵۶ مقاله در سال اخیر، دستیابی به فرمولاسیون ماده‌ی تحریک‌کننده ساخت استخوان و ساخت روبات جراح فک ازجمله مهم‌ترین فعالیت‌های مرکز این مرکز نام برد.

رئیس مرکز تحقیقات جراحی‌های پیشرفته فک و صورت همچنین استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان را از برنامه‌های این مرکز دانست و گفت: استفاده از فنّاوری‌های نوین، نرم‌افزارهای جدید و استفاده از سلول‌های بنیادی ازجمله فعالیت‌های این مرکز است و امروز ما به‌عنوان قمر مرکز رشد فناوری سلامت در دو قسمت بازسازی کرانیو فشیال و جراحی‌های ارتوگناتیک فعالیت می‌کنیم. ما در شرکت دانش‌بنیان پیشگامان طب دیجیتال مستقر در این مرکز تحقیقات، به‌عنوان هسته اصلی فناوری با استفاده از نرم‌افزار و پرینتر سه‌بعدی و دستگاه نویگیشن و اطلسی که در همین مرکز تهیه‌شده است تاکنون ۴۰ مورد طراحی فک برای این بیماران انجام داده‌ایم و در موردبازسازی ها ی فک هم ۶۰ بیمار مراجعه کرده‌اند و ۱۰ مورد تاکنون جراحی‌شده‌اند.

دکتر بیات در توضیح فعالیت‌های هسته‌های فناوری مستقر در این مرکز تحقیقات افزود: فعالیت یکی از این هسته‌ها تولید پروتزهای بایو اکتیو با دانشگاه شریف است. هسته‌ی نرم‌افزاری و هسته‌ی تولید قطعات سخت‌افزاری اسکنی هم از دیگر هسته‌های فناوری در این مرکز هستند.

رئیس مرکز تحقیقات جراحی‌های فک و صورت برنامه ثبت نوزادان با شکاف لب و کام در کشور را ازجمله برنامه‌های همکاری این مرکز با اداره نوزادان وزارت بهداشت دانست و گفت: هنوز تمامی خدمات این مرکز تحقیقات به اطلاع عموم نرسیده است و امیدواریم این روش‌ها برای جراحان مغز و اعصاب، جراحان گوش و حلق و بینی و جراحان پلاستیک قابل‌استفاده باشد. برای استفاده از امکانات منطقه‌ای هم در حال فعالیت هستیم و تاکنون دو بیمار خارجی هم از این خدمات استفاده کرده‌اند.

دکتر بهرامی، عضو هیئت‌مدیره شرکت دانش‌بنیان پیشگامان طب دیجیتال نیز در توضیح فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید ثروت برای کشور گفت: با همکاری‌هایی که آغازشده ازاین‌پس کار مرکز تحقیقات صرفاً تولید مقاله نیست بلکه می‌توانیم محصول و ثروت تولید کنیم. معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی پیشرفته فک و صورت افزود: در چند ماه اخیر ۱۰۴ بیمار در بیمارستان شریعتی با استفاده از فناوری‌های نوین در این مرکز درمان شده‌اند. دکتر بهرامی توضیح داد: در این روش با استفاده از تصویر اسکن شده‌ی محل آسیب‌دیده فک بیمار، یک مدل نرم‌افزاری تولید و سپس با استفاده از چاپگر سه‌بعدی پروتز مخصوص بیمار ساخته می‌شود. وی جراحی موفق در یک بیمار با تخریب صورت را یکی از درمان‌های موفق دانست و گفت: در این بیمار به علت تخریب شدید استخوان‌های فک، استفاده از تکنیک میرورینگ (Mirroring) امکان نداشت که ما با استفاده از اطلس تهیه‌شده در همین مرکز، استخوان‌های صورت بیمار را طراحی و با پرینتر سه‌بعدی پروتزهای لازم تولید کردیم و سپس با استفاده از نویگیشن جراحی بازسازی این بیمار انجام شد.

در این جلسه دکتر منظم رئیس دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه نیز ضمن قدردانی از دکتر بیات و گروه همکار وی، به پیشرفت‌های مرکز تحقیقات اشاره و ابراز امیدواری کرد با قرار دادن این تلاش‌ها در بستر قانونی بتوانیم شرایط را تسهیل کنیم. وی استقرار مراکز رشد در مرکز تحقیقات را ظرفیت خوبی دانست و گفت: امیدواریم به‌تدریج خدمات و محصولات جدید تولید شود.